پردیس بنت الهدی صدر رشت

آیین نامه انتخاب و معرفی اتاق نمونه دانشجویی

بسمه تعالی

در راستای ارتقاء سطح بهداشت خوابگاه های دانشجویی و فرهنگ سازی موازین بهداشتی و سبک زندگی سالم، آیین نامه انتخاب و معرفی اتاق نمونه دانشجویی از نظر بهداشت تدوین گردیده است. لذا دانشجویان ساکن در خوابگاه باید تا تاریخ 15 اردیبهشت 95 به آدرس اینترنتی http://cfu.ac.ir/fa/form_data/add/form_id=1375 مراجعه نموده و فرم خودارزیابی را تکمیل نمایند. پس از پایان مهلت معرفی اتاق های نمونه بهداشتی و سپس مدیران مجموعه معاونت دانشجویی، مرکز بهداشت و اداره امور خوابگاه ها برای انتخاب نهایی اتاق نمونه بهداشتی دانشجویان در هفته خوابگاه ها انجام می پذیرد. به بهترین اتاق ها جوایز نفیسی اهدا خواهد شد و در سایت دبیرخانه برگزاری (سازمان امور دانشجویی) قرار خواهد گرفت.

نام و نام خانوادگی:                                             شماره دانشجویی:                                        نام خوابگاه:                               شماره اتاق:

ردیف

معیارها

بسیار زیاد

زیاد

نسبتا

کمی

رعایت نظم و ترتیب در اتاق

1

آراستگی و چیدمان مناسب ( تعبیه محل مناسب جهت نگهداری ظروف تمیز، قفسه کتاب و جانمایی درست وسایل که امکان سقوط آنها نباشد.)

 

 

 

 

2

قرار گرفتن کفش ها و دمپایی ها در محل مناسب و پراکنده نبودن در فضای راهرو

 

 

 

 

3

قرار دادن مناسب لباس ها در مکان های در نظر گرفته شده و مرتب بودن فضای کمدها

 

 

 

 

جلوگیری از جلب حشرات و جوندگان موذی به داخل اتاق ها

4

نبودن باقیمانده ذرات مواد غذایی بر روی سطوح و کف اتاقها

 

 

 

 

5

پاکیزه بودن قسمت های زیرین و پشت وسایل موجود در اتاق

 

 

 

 

6

نگهداری مواد غذایی خشک مانند حبوبات، غلات، برنج، ماکارونی و ... در ظروف فلزی و یا پلاستیکی با درب محکم ( اینگونه مواد غذایی داخل کیسه های نایلونی نباشد. )

 

 

 

 

7

نبودن ظروف شسته نشده داخل اتاق، زیر تخت و یا داخل کمد

 

 

 

 

8

تمیز نمودن تمامی وسایلی که از بیرون به داخل اتاق آورده می شوند مانند چمدان، ساک، کفشها و ... قبل از ورود به اتاق

 

 

 

 

رعایت بهداشت فردی

9

خشک کردن وسایل استحمام در نور آفتاب برای جلوگیری از انتشار بیماریهای قارچی و آویزان نکردن در فضای اتاق و راهروها.

 

 

 

 

10

عدم استفاده مشترک از لوازم شخصی مانند کیسه حمام و لیف، حوله، تیغ، دمپایی، روسری، کلاه، لباس و وسایل خواب اختصاصی

 

 

 

 

11

پاکیزه بودن ملحفه، روبالشی و پتو

 

 

 

 

12

قرار ندادن لباسها و جوراب های شسته نشده در اتاق و یا در کنار و روی تخت

 

 

 

 

روش صحیح نگهداری مواد غذایی

13

تمیز کردن و نظافت داخل یخچال حداقل هر دو هفته یک بار

 

 

 

 

14

نگهداری باقیمانده کنسروهای باز شده ( تن ماهی، رب گوجه و ...) داخل ظروف شیشه ای تمیز و در داخل یخچال

 

 

 

 

15

قرار ندادن مواد غذایی شسته نشده مانند میوه ها و سبزیجات در کنار مواد غذایی پخته یا شسته شده در یخچال و خارج کردن سریع مواد غذایی کپک زده از یخچال

 

 

 

 

16

استفاده از کیسه های رنگ روشن برای نگهداری مواد غذایی در یخچال و استفاده نکردن از کیسه های سیاه رنگ بازیافتی

 

 

 

 

جلوگیری از تکثیر عوامل بیماری زا و حساسیت زا

17

عاری بودن پرده ها و اناق از گرد و خاک با رعایت نظافت

 

 

 

 

18

جلوگیری از جمع شدن رطوبت و هوای راکد در فضای اتاق ها با تهویه مناسب هوای داخل اتاق از طریق بازکردن پنجره ها

 

 

 

 

19

استفاده نکردن از دخانیات در اتاق و محیط خوابگاه

 

 

 

 

20

قرار ندادن هرگونه وسایل اضافی از جمله قطعات چوبی، مقوای اضافی، جعبه های چوبی فرسوده و ... به عنوان جاکفشی یا جای کتاب و ... در داخل اتاق و در اطراف تخت ها

 

 

 

 

رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط

21

حفظ آرامش و ایجاد نکردن سروصدا ( مانند صدای بیش از حد رادیو و ...، مکالمه با صدای بلند با تلفن در اتاق یا راهروها

 

 

 

 

22

قرار دادن پسماند در سطل درب دار یا کیسه پلاستیکی که بتوان درب آن را بست.

 

 

 

 

23

اطلاع رسانی به موقع نقص های بهداشتی و ایمنی اتاق و خوابگاه مانند برق، آب، فاضلاب، گاز، وجود انواع حشرات و ... به مسئولین

 

 

 

 

24

نگهداری مسئولانه اتاق و آسیب نرساندن به تجهیزات داخل اتاق ( درب و دیوار، کفپوش، فرش و ...)

 

 

 

 

25

استفاده نکردن از اجاق برقی در اتاق و استفاده از آشپزخانه عمومی برای پخت و پز

 

 

 

 

             
 

نکته: برای هر معیار از 1 تا 4 امتیاز در نظر گرفته شده است. بسیار زیاد (4)، زیاد (3)، نسبتا (2)، کمی (1)