آیین نامه انتخاب و معرفی اتاق نمونه دانشجویی
بسمه تعالی
در راستای ارتقاء سطح بهداشت خوابگاه های دانشجویی و فرهنگ سازی موازین بهداشتی و سبک زندگی سالم، آیین نامه انتخاب و معرفی اتاق نمونه دانشجویی از نظر بهداشت تدوین گردیده است. لذا دانشجویان ساکن در خوابگاه باید تا تاریخ 15 اردیبهشت 95 به آدرس اینترنتی http://cfu.ac.ir/fa/form_data/add/form_id=1375 مراجعه نموده و فرم خودارزیابی را تکمیل نمایند. پس از پایان مهلت معرفی اتاق های نمونه بهداشتی و سپس مدیران مجموعه معاونت دانشجویی، مرکز بهداشت و اداره امور خوابگاه ها برای انتخاب نهایی اتاق نمونه بهداشتی دانشجویان در هفته خوابگاه ها انجام می پذیرد. به بهترین اتاق ها جوایز نفیسی اهدا خواهد شد و در سایت دبیرخانه برگزاری (سازمان امور دانشجویی) قرار خواهد گرفت.
|
نام و نام خانوادگی: شماره دانشجویی: نام خوابگاه: شماره اتاق: |
||||||
|
ردیف |
معیارها |
بسیار زیاد |
زیاد |
نسبتا |
کمی |
|
|
رعایت نظم و ترتیب در اتاق |
||||||
|
1 |
آراستگی و چیدمان مناسب ( تعبیه محل مناسب جهت نگهداری ظروف تمیز، قفسه کتاب و جانمایی درست وسایل که امکان سقوط آنها نباشد.) |
|
|
|
|
|
|
2 |
قرار گرفتن کفش ها و دمپایی ها در محل مناسب و پراکنده نبودن در فضای راهرو |
|
|
|
|
|
|
3 |
قرار دادن مناسب لباس ها در مکان های در نظر گرفته شده و مرتب بودن فضای کمدها |
|
|
|
|
|
|
جلوگیری از جلب حشرات و جوندگان موذی به داخل اتاق ها |
||||||
|
4 |
نبودن باقیمانده ذرات مواد غذایی بر روی سطوح و کف اتاقها |
|
|
|
|
|
|
5 |
پاکیزه بودن قسمت های زیرین و پشت وسایل موجود در اتاق |
|
|
|
|
|
|
6 |
نگهداری مواد غذایی خشک مانند حبوبات، غلات، برنج، ماکارونی و ... در ظروف فلزی و یا پلاستیکی با درب محکم ( اینگونه مواد غذایی داخل کیسه های نایلونی نباشد. ) |
|
|
|
|
|
|
7 |
نبودن ظروف شسته نشده داخل اتاق، زیر تخت و یا داخل کمد |
|
|
|
|
|
|
8 |
تمیز نمودن تمامی وسایلی که از بیرون به داخل اتاق آورده می شوند مانند چمدان، ساک، کفشها و ... قبل از ورود به اتاق |
|
|
|
|
|
|
رعایت بهداشت فردی |
||||||
|
9 |
خشک کردن وسایل استحمام در نور آفتاب برای جلوگیری از انتشار بیماریهای قارچی و آویزان نکردن در فضای اتاق و راهروها. |
|
|
|
|
|
|
10 |
عدم استفاده مشترک از لوازم شخصی مانند کیسه حمام و لیف، حوله، تیغ، دمپایی، روسری، کلاه، لباس و وسایل خواب اختصاصی |
|
|
|
|
|
|
11 |
پاکیزه بودن ملحفه، روبالشی و پتو |
|
|
|
|
|
|
12 |
قرار ندادن لباسها و جوراب های شسته نشده در اتاق و یا در کنار و روی تخت |
|
|
|
|
|
|
روش صحیح نگهداری مواد غذایی |
||||||
|
13 |
تمیز کردن و نظافت داخل یخچال حداقل هر دو هفته یک بار |
|
|
|
|
|
|
14 |
نگهداری باقیمانده کنسروهای باز شده ( تن ماهی، رب گوجه و ...) داخل ظروف شیشه ای تمیز و در داخل یخچال |
|
|
|
|
|
|
15 |
قرار ندادن مواد غذایی شسته نشده مانند میوه ها و سبزیجات در کنار مواد غذایی پخته یا شسته شده در یخچال و خارج کردن سریع مواد غذایی کپک زده از یخچال |
|
|
|
|
|
|
16 |
استفاده از کیسه های رنگ روشن برای نگهداری مواد غذایی در یخچال و استفاده نکردن از کیسه های سیاه رنگ بازیافتی |
|
|
|
|
|
|
جلوگیری از تکثیر عوامل بیماری زا و حساسیت زا |
||||||
|
17 |
عاری بودن پرده ها و اناق از گرد و خاک با رعایت نظافت |
|
|
|
|
|
|
18 |
جلوگیری از جمع شدن رطوبت و هوای راکد در فضای اتاق ها با تهویه مناسب هوای داخل اتاق از طریق بازکردن پنجره ها |
|
|
|
|
|
|
19 |
استفاده نکردن از دخانیات در اتاق و محیط خوابگاه |
|
|
|
|
|
|
20 |
قرار ندادن هرگونه وسایل اضافی از جمله قطعات چوبی، مقوای اضافی، جعبه های چوبی فرسوده و ... به عنوان جاکفشی یا جای کتاب و ... در داخل اتاق و در اطراف تخت ها |
|
|
|
|
|
|
رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط |
||||||
|
21 |
حفظ آرامش و ایجاد نکردن سروصدا ( مانند صدای بیش از حد رادیو و ...، مکالمه با صدای بلند با تلفن در اتاق یا راهروها |
|
|
|
|
|
|
22 |
قرار دادن پسماند در سطل درب دار یا کیسه پلاستیکی که بتوان درب آن را بست. |
|
|
|
|
|
|
23 |
اطلاع رسانی به موقع نقص های بهداشتی و ایمنی اتاق و خوابگاه مانند برق، آب، فاضلاب، گاز، وجود انواع حشرات و ... به مسئولین |
|
|
|
|
|
|
24 |
نگهداری مسئولانه اتاق و آسیب نرساندن به تجهیزات داخل اتاق ( درب و دیوار، کفپوش، فرش و ...) |
|
|
|
|
|
|
25 |
استفاده نکردن از اجاق برقی در اتاق و استفاده از آشپزخانه عمومی برای پخت و پز |
|
|
|
|
|
نکته: برای هر معیار از 1 تا 4 امتیاز در نظر گرفته شده است. بسیار زیاد (4)، زیاد (3)، نسبتا (2)، کمی (1)